ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Γράφει η Μαίρη Δρίτσα

 

Ποιός δε θέλει μια φρέσκια λεμονάδα να δροσιστεί, ειδικά το καλοκαίρι. Η φυσική λεμονάδα ξεδιψά και αφήνει μια υπέροχη γεύση  στο στόμα για αρκετή ώρα. Είναι ένα φυσικό αναψυκτικό που δεν χάνει την αίγλη του στο πέρασμα των χρόνων.

Αν λοιπόν έχετε πολλά λεμόνια (και αν δεν έχετε, εύκολα θα βρείτε) φτιάξτε την επόμενη συνταγή, γρήγορα και θα σας συναρπάσει!!

Θα χρεαστείτε:

10 μέτρια ή μεγάλα λεμόνια

1 φλυτζάνι νερό

1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1 μεγάλο ποτήρι  νερό ακόμα

μερικά φύλλα φρέσκια μέντα ή δυόσμο

αρκετά παγάκια

Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι το σιρόπι. Ακολουθήστε τα βήματα παρασκευής που σας δίνω παρακάτω και σε 15 λεπτά  θα έχετε έτοιμη την υπέροχη αυτή λεμονάδα.

Τρόπος παρασκευής:

Ζεσταίνουμε 1 φλυτζάνι νερό κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Στη συνέχεια στύβουμε τα λεμόνια και τα σουρώνουμε.  Βάζουμε το χυμό από τα φρέσκα λεμόνια σε κανάτα, προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε προηγουμένως, προσθέτουμε ακόμα ένα μεγάλο ποτήρι νερό,  αρκετά παγάκια και μερικά φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου.

Σερβίρεται αμέσως!

Φυσικά υπάρχουν αρκετές παραλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε  δείτε και αυτό το άρθρο.

Η επιλογή να αντικαταστήστε  το έξτρα νερό με ανθρακούχο θα σας δώσει μια επιπλέον πινελιά δροσιάς!!            Πέρα όμως από γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες θα σας δώσω μια καταπληκτική ιδέα για λεμονάδα τριαντάφυλλο.

Προσθέστε στο ζεστό νερό αρκετά φύλλα από ένα φρέσκο τριανταφυλλο. Ανακατέψτε για ένα με δύο λεπτά, σουρώστε και συνεχίστε την παραπάνω συνταγή κανονικά!

Διακοσμήστε τη λεμονάδα σας με φρέσκα φύλλα ή και ολόκληρα μικρά τριαντάφυλλα!!