ΑΠΛΗ ΣΥΜΠYΚΝΩΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Γράφει η Μαίρη Δρίτσα

 

Όσο περνούν τα χρόνια, μου έρχονται μνήμες από καλοκαίρια ανέμελα, νεανικά, ζεστά με θαλπωρή και ξεγνοιασιά. Μου έρχονται μυρωδιές γλυκιές από την κουζίνα της μαμάς μου, όπου χωρίς τίποτα δημιουργούσε τα πάντα.

Αξέχαστη θα μείνει η λεμονάδα που  ήταν πάντα στην πόρτα του ψυγείου,  και δεν έβλεπα την ώρα να τη γευτώ σιγά σιγά για να μην τελειώσει.

Η συνταγή, απλή, μόνο με δυο υλικά αλλα και πολλές παραλλαγές και έμπνευση της στιγμής.

Θα χρειαστείτε:

500gr χυμό από φρέσκα λεμόνια

500gr κρυσταλική ζάχαρη.

Βάλτε το χυμό από τα λεμόνια και τη ζάχαρη σε ένα μπουκάλι κλείστε καλά και ανακινήστε για αρκετή ώρα.

Εγώ χρησιμοποιώ ένα μπουκάλι από εμφιαλωμένο νερό.

Αφού ανακινήσετε αρκετές φορές και δείτε πως  έχετε μια ωραία πηκτή λεμονάδα, αδειάστε τη σε γυάλινο μπουκάλι και αποθηκεύστε στο ψυγείο.

Διατηρείται για περίπου έξι μήνες, αν και είμαι σίγουρη πως θα την καταναλώσετε γρήγορα.

Τρόπος σερβιρίσματος 

Σε ποτήρι του νερού, βάλτε τρεις μεγάλες κουταλιές από το συμπυκνωμένο χυμό, παγάκια και παγωμένο νερό. ανακατέψτε καλά και απολαύστε!

Η μαγεία όμως δεν τελειώνει εδω!!!

Προσθέστε σε μεγάλο ποτήρι δυο κουταλιές συμπυκνωμένο χυμό, μια κουταλιά μαρμελάδα κεράσι ή κάποια άλλη της αρεσκείας σας, ή ακόμα και γλυκό του κουταλιού, (εγώ έχω βάλει βύσσινο, δείτε στην κάτω φωτό),  νερό, παγάκια, καλό ανακάτεμα και …. στην υγειά σας!

 

Μπορείτε επίσης να κάνετε την ίδια συνταγή με λάιμ και πορτοκάλια. Είναι υπέροχη παραλλαγή η προσθήκη ανθρακούχου νερού.

Ταιριάζει η φρέσκια μέντα και ο δυόσμος!!