ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ ΜΕ DIY ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΦΕ

Γράφει η Μαίρη Δρίτσα

Είναι  καθημερινό πρόβλημα πλέον τα πρησμένα μάτια και οι μαύροι κύκλοι όχι μόνο το πρωί αλλά και καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πρόβλημα για δυνατούς λύτες με έρευνες οι οποίες εστιάζουν σε διάφορες παραμέτρους. Σημαντικό ρόλο λένε οι επιστήμονες παίζουν τα γονίδια, η ηλικία, ο τρόπος ζωής, η διατροφή μας, η κακή κυκλοφορία και η καταγωγή.

Όλα τα παραπάνω μπορούμε αν όχι να τα παρακάμψουμε, ώστε να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε, να τα βοηθήσουμε όμως, ούτως ώστε να απαλύνουμε το πρόβλημα και να βελτιώσουμε ταυτόχρονα  την αυτοπεποίθησή μας.

Η καλή διατροφή με 2-3 μερίδες φρούτα και λαχανικά ημερησίως στο διαιτολόγιό  μας , η μείωση νατρίου στα φαγητά μας ειδικά τις βραδινές ώρες, όπως  και η κατανάλωση αρκετού  νερού δίνουν μια λύση στην κατακράτηση υγρών που είναι σημαντικός παράγοντας του προβλήματος, και βοηθά, ακόμα και αν το πρόβλημα είναι γονιδιακό, στη μείωση των συμπτωμάτων.

Οι μαύροι κύκλοι από την άλλη οφείλονται στην κακή κυκλοφορία του αίματος αλλά και στην καταγωγή, λόγω της μελανίνης στο δέρμα.  Άνθρωποι με πιο σκούρο δέρμα έχουν μεγαλύτερο και πιο εμφανές πρόβλημα. Μασάζ και ελαφριά χτυπηματάκια με τις άκρες των δακτύλων βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος και τη λεμφική παροχέτευση.

Θα πρέπει να έχουμε έναν καλό και ήσυχο ύπνο, λιγότερο άγχος και στρες και φυσικά να κάνουμε συχνά έλεγχο για τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό μας. Ειδικά το θαμπό και ωχρό δέρμα και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια θα πρέπει να μας προβληματίσουν για τυχόν τέτοιου είδους προβλήματα.

Θα σας δώσω μια συνταγή για κρέμα ματιών   με αρκετή καφεΐνη ώστε να έχετε άμεσα αποτελέσματα.

Τα υλικά μας είναι:     

8gr κερί μέλισσας λευκό

3gr βούτυρο Καριτέ

20gr λάδι jojoba

20gr λάδι καρύδας με καφέ

10gr ανθόνερο λεβάντας

1gr Βιταμίνη Ε

1 κουταλιά σούπας τζελ αλόης

1 κουτ. γλυκού καφέ (ρόφημα)

4στ. συντηρητικό Optiphen

5στ αιθέριο έλαιο λεβάντα

Για το λάδι καφέ

50gr λάδι καρύδας

20gr φρεσκοκομμένο καφέ κατά προτίμηση espresso (μπορείτε και με άλλο καφέ)

Γιατί καφές?

Τα αντιοξειδωτικά είναι το μεγάλο όπλο  κατά του προβλήματος, με άμεσα αποτελέσματα κατά των συμπτωμάτων.  Ο καφές είναι ένα υπέρ αντιοξειδωτικό προϊόν, και συμβάλλει κατά των ελεύθερων ριζών, του οξειδωτικού στρες και της κυτταρικής αλλοίωσης.  Η δράση του δεν περιορίζεται μόνο εκεί, αφού έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά κατά των βλαβών που προκαλεί η υπεριώδη ακτινοβολία. Ο  καφές είναι υδατοδιαλυτός, μια ιδιότητα που μας δίνει την πληροφορία πως τα περισσότερα συστατικά του εκχυλίζονται σε νερό. Σκεπτόμενοι κατά αυτόν τον τρόπο θα αναρωτηθούμε σε τι θα μας είναι χρήσιμο ένα βούτυρο καφέ αν η καφεΐνη δεν εκχυλιστεί?

Θα επικαλεστούμε τις έρευνες που έγιναν πρόσφατα και κάνουν  λόγο για υπέρ-πολλαπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών στα έλαια του καβουρδισμένου καφέ.

Σας παραθέτω ένα εκπληκτικό άρθρο ώστε να καταλάβετε όλα τα οφέλη που προσφέρει στη υγεία μας ο καφές.

https://puritycoffee.com/blogs/blog/antioxidants-coffees-secret-to-better-health-and-disease-prevention

Λάδι jojoba

Ναι, αυτό το υπέροχο λάδι που λειτουργεί σαν κερί στην επιδερμίδα, προσδίδει μεταξένια υφή και δεν αφήνει λιπαρότητα, είναι πλούσιο σε τοκοφερόλη, αμινοξέα και πρωτεΐνες και βοηθά στην αύξηση του κολλαγόνου.

Το λάδι Jojoba είναι ένα υγραντικό συστατικό που  σημαίνει ότι λειτουργεί για να προσελκύει νερό στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος. Σε μοριακό επίπεδο, το λάδι jojoba είναι ένα κερί. Αν και μπορεί να απορροφηθεί από το  δέρμα σας, η κηρώδης φύση του επιτρέπει να δημιουργεί μια καταπραϋντική μεμβράνη στην επιφάνεια.

 Σε αντίθεση με άλλα βοτανικά  έλαια, το έλαιο jojoba είναι συνήθως μη ερεθιστικό.

 Βούτυρο καριτέ

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα — σε συνδυασμό με τη συνοχή του που απλώνεται εύκολα — το καθιστούν εξαιρετικό προϊόν για λείανση,  και περιποίηση του δέρματος.

Το βούτυρο καριτέ χρησιμοποιείται συνήθως για τα ενυδατικά του συστατικά. Αυτά τα οφέλη συνδέονται με την περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, συμπεριλαμβανομένων των λινολεϊκών, ελαϊκών, στεατικών και παλμιτικών οξέων τα οποία  το βοηθούν να απορροφάται εύκολα από το δέρμα και  να μην αφήνει λιπαρότητα  μετά την εφαρμογή.

 

Πως φτιάχνουμε το βούτυρο καφέ.

Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα το βούτυρο καφέ. Είναι μια εύκολη διαδικασία που θα χρειαστεί όμως λίγη υπομονή από εσάς.

Βάζουμε το λάδι καρύδας και τον καφέ σε μπεν μαρί και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά δυο  ώρες περίπου ενώ ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σουρώνουμε καλά ώστε να μη μείνουν υπολείμματα καφέ, αποθηκεύουμε σε γυάλινη συσκευασία και αφήνουμε να κρυώσει.

Πως φτιάχνουμε την κρέμα.         

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  τον καφέ (ρόφημα) με την αλόη.

Βάζουμε  σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας και το βούτυρο καριτέ. Μόλις λιώσουν και γίνει το μείγμα διάφανο προσθέτουμε με τη σειρά  το βούτυρο καφέ και το λάδι jojoba. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και προσθέτουμε στη συνέχεια σιγά σιγά  το ανθόνερο λεβάντας συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να πήξει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη Βιταμίνη Ε,  το τζελ αλόης με το καφέ, το συντηρητικό και το αιθέριο έλαιο. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή και όμορφη κρέμα.

Μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε βάζο για περίπου έξι μήνες.

 

Καλή επιτυχία!!