Γρήγορη μακαρονάδα με γαρίδες και λάδι κάνναβης

Θα χρειαστείτε:
  • 1 πακέτο μακαρόνια πέννες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1  μικρό κομμάτι τζιντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία γαρίδες κατεψυγμένες χωρίς κέλυφος
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1/2 ποτήρι κρασιού Hanf-Natur σπορέλαιο κάνναβης
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι κρασιού νερό
  • αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες, όπως στη χωριάτικη, και το σοτάρουμε στο λάδι κάνναβης με το σκόρδο και το τζίντζερ για 3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Σε περίπτωση που βγάλει υγρά μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τελείως. Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε το νερό , μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το άνηθο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε ακόμα 5 λεπτά και σβήνουμε.

Βράζουμε τις πέννες 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφού τα στραγγίσουμε, ενώ είναι ακόμα ζεστά, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα με τις γαρίδες.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά πολύ καλά.

 Αφήνουμε το φαγητό μας στην άκρη για 10 λεπτά σκεπασμένο και έπειτα σερβίρουμε.

Tips

1. Για πιο ντελικάτη γεύση, ρίχνουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού σε κάθε μερίδα πριν τη σερβίρουμε

2. Όσο πιο νωρίς προσθέσουμε το μπούκοβο στη συνταγή, τόσο πιο πολύ θα καίει.

3. Σερβίρεται με λευκό κρασί