Εύκολα μαλακά τρουφάκια με γεύση φράουλα (brigadeiros)

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλακτος
  • 1 μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. Σούπας Μαρμελάδα Φράουλα
  • Ροζ τρούφα

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη μαρμελάδα, σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, όταν χωρίζοντας το μείγμα με τη κουτάλα στην μέση, αργεί να επανενωθεί. Τοποθετούμε σε φαρδύ πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις κρυώσει, το μείγμα μας είναι έτοιμο να πλάσιμο. Βάζουμε λίγο βούτυρο στα χέρια μας για να μη κολλήσουμε, παίρνουμε από το μείγμα και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες.
Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τρούφα και απολαμβάνουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο.