Αρωματική Σούπα με Μανιτάρια και Κινόα

Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι Τζίντζερ (3cm και μετρίου πάχους)
  • μισό μάτσο φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 συσκευασία μανιτάρια Πλευρώτους
  • 3 μεγάλα μανιτάρια Portobello
  • μισο ποτηράκι κρασιού Soya sauce
  • 3 κουτ. σούπας Oyster sauce
  • μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας λάδι Σουσαμιού καβουρδισμένου
  • 3 ποτήρια ζωμό Κοτόπουλου
  • μισό κουτ. γλυκού Κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας καστανή Ζάχαρη
  • μισό ποτηράκι κρασιού Κινόα
  • λίγες πίκλες

 

Προετοιμασία

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ με το μαχαίρι. Κρατάμε από το φρέσκο κόλιανδρο τα φυλλαράκια του, χωρίς να τα ψιλοκόψουμε. Με ένα μαχαιράκι, κόβουμε τις άρκες από τα πλευρώτους, και στη συνέχεια απλά τα κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια μας. Στα portobello, αφαιρούμε ο κοτσανάκι τους, και τα κόβουμε με λεπτές φέτες.

Μαγείρεμα

Τοποθετούμε τα λάδια μας στην κατσαρόλα, και μόλις ζεσταθεί, τοποθετούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε συχνά, όσο τσιγαρίζονται περίπου για 7 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τη Soya sauce και την Oyster sauce και ανακατεύουμε έως ότου τα λαχανικά μας πιούν τα υγρά, περίπου για 4 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, την καστανή ζάχαρη, το κύμινο και την κινόα. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη πίκλα αγγούρι ή λάχανο, ενώ ταιριάζει πολύ το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι.

Tip
– Για να το κάνουμε πικάντικο, μπορούμε στο σοτάρισμα να προσθέσουμε μία πιπεριά Τσίλι ψιλοκομμένη.
– Αν δεν έχουμε ζωμό Κοτόπουλου, αντικαθιστούμε με νερό και προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου