ΑΛΟΙΦΗ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ

Το χαμομήλι το γνωρίζουμε από παιδιά που πάντα μας το έδιναν να το πιούμε, για κοιλόπονο, για τη χώνεψη, για το λαιμό, κλπ, ενώ ήταν μοναδικό γιατρικό για πόνους περιόδου και δυσκοιλιότητας, ακόμα και για παιδικούς κολικούς το χαμομηλέλαιο ως πρώτη επιλογή για εντριβές στην κοιλιά.

Η συνταγή που σας δίνω  είναι απλή αλλά αποτελεσματική για κοκκινίλες, ευαίσθητες επιδερμίδες, συγκάματα, εγκαύματα, ξηρά σημεία όπως φτέρνες και αγκώνες αλλά και για ενυδάτωση μετά από την αποτρίχωση και για διάφορες ακόμα πολλές χρήσεις.

Θα χρειαστείτε:

Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξετε κάποιο έλαιο αν δεν έχετε είναι να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο βότανο κατά προτίμηση σε αναλογία (1 νεροπότηρο ελαιόλαδο περίπου 300 ml και 50-70 gr βότανο) Θερμαίνουμε σε μπεν μαρί για περίπου 2 – 3 ώρες, αφήνουμε να κρυώσει και να κάτσει για μια ώρα ακόμα πριν το σουρώσουμε και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι για να φτιάξουμε την παραπάνω συνταγή.

Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας και μόλις λιώσει προσθέτουμε σιγά σιγά στο κέντρο ανακατεύοντας συνέχεια τα λάδια, χωρίς να προκαλέσουμε σοκ στα υλικά μας, προσέχοντας δηλαδή να μην μας πήξει απότομα το κερί από τη διαφορά θερμοκρασίας.

Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει ένα έγχυμα χαμομηλιού, βάζοντας βραστό νερό σε ένα φλιτζάνι και προσθέτοντας 2 κουταλιές σούπας χαμομήλι. Σε 3 λεπτά σουρώνουμε και μετράμε την ποσότητα των 40 ml που χρειαζόμαστε. Προσθέτουμε μέσα τη σορβιτόλη και το βόρακα.

Προσέχουμε η θερμοκρασία των ελαίων μας και του εγχύματος να είναι περίπου 70 βαθμοί Kελσίου.

Ρίχνουμε προσεχτικά το έγχυμα στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνέχεια.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία και γυαλιστερή  κρέμα.

Μόλις κρυώσει τελείως προσθέτουμε σιγά σιγά την αλόη συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Κατόπιν προσθέτουμε το συντηρητικό και  το αιθέριο έλαιο.

Είναι αρκετά εύκολη διαδικασία αν χρησιμοποιήσετε ένα δυνατό μιξεράκι του καφέ.

Καλή επιτυχία!